Yargıtay Savcısı: MEB Müsteşarı suç işleme eğilimli

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargitay Cumhuriyet Savcisi Zafer Edis, yargi kararlarini uygulamayan Milli Egitim Bakanligi Müstesari Necat Birinci'nin ?suç islemeye egilimliö biri oldugunu savundu.

Yargitay Cumhuriyet Savcisi Zafer Edis, 2 Kasim 2006'da Yargitay 4.Ceza Dairesi'nde yapilan durusmada esas hakkindaki mütaalasini yapti. Edis, Milli Egitim Bakanligi Müstesari Necat Birinci'nin, Nigde Il Milli Egitim Müdür Yardimciligi'ndan Tunceli Il Milli Egitim Müdür Yardimciligi'na atanan Yasar Sezgin'e iliskin mahkeme kararlarini uygulamadigi iddiasiyla yargilandigi durusmada, agir suçlamalarda bulundu.

Savci Edis, Necat Birinci'nin, Yasar Sezgin'in ilk olarak Nigde Il Milli Egitim Müdür vekilligi, ardindan da müdür yardimciligi görevlerine son verilerek, Tunceli Il Milli Egitim Müdür Yardimciligi'na atanmasinin mahkeme kararlariyla durduruldugu ancak kararlari uygulamadigina dikkat çekti. Savci, Birinci'nin islemlerden dolayi memurlarin ?keyfi uygulamalariöni cezalandiran eski Türk Ceza Yasasi'nin 228'nci maddesine göre 6 aydan 3 yila kadar hapsini talep ederken, sanigin daha önce de ayni uygulamalari gerçeklestirdigine isaret etti.

SUÇA EGILIMLI

Birinci'nin, baska bir bürokrata iliskin yaptigi islemlerden dolayi da 5 ay hapsine karar verildigini, bu kararin da Yargitay Ceza Genel Kurulu'nca onandigini animsatan Savci Edis, Birinci'nin ?suç isleme egilimliö oldugunu bildirdi. Edis, bu nedenle Birinci'ye yargilandigi maddenin alt siniri dikkate alinmadan ceza verilmesini istedi.

SAVCI'YI SÖYLETTIREN DOSYALAR

Yargitay Cumhuriyet Savcisi Edis'in, Birinci'nin cezalandirilmasi için verdigi sert mütaalanin altinda daha önce baktigi davalar yatiyor. Edis, daha önce Personel Genel Müdürlügü'nde sube müdürü iken ögretmenlige kaydirilan Sinasi Okur, Karaman Milli Egitim Müdürü Mazlum Altunkaya, Erzurum Il Milli Egitim Müdürü Fevzi Budak ve Ankara Il Milli Egitim Müdürlügü'ndeki bazi bürokratlarin suç duyurulari üzerine Müstesar Birinci'yi yargilamisti. Birinci, Sinasi Okur davasinda 5 ay hapse mahkum edilmis karar Yargitay Ceza Genel Kurulu'nda da 19 Ocak 2006 tarihinde onanmisti.

Birinci'ye iliskin Yargitay'da yine mahkeme kararlarini uymamak eyleminden dolayi çesitli dosyalar da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber